top of page

NEOBIČAN DAR

Updated: Jul 7, 2020


Dan se polako približava kraju. S nervozom razmišljate o tome što sve danas niste stigli napraviti. Koje ste si sve zadatke i ciljeve zadali, svjesni da ste opet korak dalje od ostvarenja svojih snova. Osjećate nemir i razočaranje. Nezadovoljni ste i frustrirani jer smatrate da ste toliko toga mogli drugačije napraviti. Pripremate se za spavanje. Umor u Vama sve snažnije zamjenjuje strah. Dok Vam se oči sklapaju, brinete o sutrašnjem danu. Brinete o jutru. Nesanica Vam ne dopušta toliko potreban san, a osjećate da Vas sutra sve to čeka ispočetka. Novo jutro. Nove obaveze. Novi naporan dan.


Um je još jednom pobijedio. Vaše tijelo je odustalo i prisilno se predalo snu. Ipak, sada ste napokon ono što jeste. Čista svijestl duša. Dok um šuti, Vaše tijelo nadoknađuje uzalud utrošenu energiju. Počinjete sanjati. Prilazi Vam nepoznat glas te ga s nevjericom osluškujete. Isprva ne razaznajete poruku koju Vam prenosi ali osjećate da Vam želi dobro. Znatiželja u Vama raste te sada i Vi sami činite korak bliže ka tom glasu. Taj zvonki glas je sve topliji i jasniji. Prenosi Vam poruku ljubavi. Govori Vam kako ćete ujutro kad se probudite, dobiti dar. I zaista, dok Vam se oči polagano privikavaju na sunčevu svjetlost, a vi udišete prve svjesne udisaje, počinjete primjećivati nešto sasvim neobično. Na Vas čeka neprocjenjiv dar. Slobodna volja.


Uzbuđenje je pomiješano s odgovornošću. Kako to obično biva s darovima, nestrpljivi ste da ih počnete koristiti ali se istovremeno plašite da ćete ih pokvariti ili uništiti. Utom, odlučujete zaboraviti na strah. Barem jedanput u svom životu. Odlučujete uživati u dobivenom poklonu bez razmišljanja o tome što sve može poći po zlu. Ustajete iz svog toplog kreveta. Nošeni pozitivnom energijom ovog neobičnog događaja, prepuštate se novom danu. Po prvi puta obavljate svoje jutarnje rituale potpuno svjesni. Dok se oblačite i ispijate prvu jutarnju kavu, prisutni ste cijelim svojim bićem. Uživate u poznatom mirisu i voljenom okusu. Ogledavate se u odjeći za koju ste zaboravili koliko Vas je veselila kad ste ju kupovali. Promatrate pokrete svoje ruke koja s lakoćom seže do svega željenog. Uzbuđuje Vas osjećaj kako se radnje čine iste kao i prethodnih dana ali istovremeno osjećate kako više nikada neće biti isto. Jer sada ste Tu. Sada ste prisutni svojim umom, tijelom i dušom. Sada svojim očima gledate, tijelom osjetite, umom razmišljate i dušom doživljavate. Sada Vam ništa ne može promaknuti. Niti zrake sunca što se probijaju kroz oblake, niti šarenilo boja cvijeća na stolu, niti toplina šalice u rukama, niti opojni miris kave u sobi.


Sada se osjećate spremni zaroniti u vrtlog dana. Spremni ste osluhnuti Vaše najdublje želje. Spremni ste činiti one radnje koje uveseljavaju Vaše biće. Osjećate se samopouzdano i snažno. Predstojeće obaveze prihvaćate kao igru. Dnevni zadaci Vam se čine kao izazovi iz kojih ćete naučiti nešto što dosad niste. Telefonski pozivi postaju prilike. Gužva na cesti postaje trenutak za poslušat svoju omiljenu pjesmu. Svaki susret s ljudima postaje nova avantura. Sada znate što želite, a što više ne. Sada znate kako se Vi događate životu, a ne on Vama. Sada znate da postoji bezbroj scenarija kako možete proživjeti današnji dan, a svaki ishod je bolji od dosadašnjeg.


Uživate u potpunoj odgovornosti prema svom životu. To je poklon koji Vam je tako nesebično darovan. Upravljate kormilom svog života nošeni prijajućim mislima i osjećajima. Zar to nije božanstveno? Biti u stopostotnoj kontroli nad svojim mislima, radnjama i odlukama...


Dan se polako približava kraju. S osmijehom na licu razmišljate o tome što ste sve danas doživjeli. Koje ste sve zadatke i ciljeve ispunili, svjesni da ste na korak bliže svom ostvarenju snova. Osjećate toplinu i ponos. Sretni ste i ispunjeni jer znate da ama baš ništa ne biste mijenjali. Pripremate se za spavanje. Uzbuđenje u Vama polagano zamjenjuje osjećaj lakoće. Dok Vam se oči sklapaju, razmišljate o sutrašnjem danu. Razmišljate o novom jutru. Tonete u bezbrižan san jer znate da Vas ujutro ponovno čeka novi dar. Novo jutro. Nova prilika. Novi savršen dan. SLOBODA.


 

94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page