top of page

ČAROBNA KNJIGA

Updated: Jul 7, 2020


Prije točno godinu dana, bila sam na izletu u Universal studiu u Orlandu, SAD. Osim što me tematski park ostavio bez daha, još se jedna vrlo čarobna stvar dogodila. Kad sam ušla u Harry Potterov suvenir shop isprva sam mislila kako ću kupiti SVE. Šarenilo i čarobnjačka oprema posvuda. Pravi raj za prave fanove. Ipak, prevladao je bezjački razum pa sam si uspjela objasniti kako mi zaista nisu potrebne i pelerina i štapić i klobuk i lančić Vremokret. Tada sam ugledala ovu čarobnu knjigu. Na deklaraciji je to bio samo notes od 25 dolara pun praznih žutih stranica, bogatih tvrdih korica prevučenih imitacijom smeđe kože sa hrbatom postrani i predivnim reljefastim metalnim grbom Gryffindora na prednjoj korici. Nije bilo sekunde dvojbe.

To je suvenir koji nosim sa sobom!


Prvotna ideja je bila da u moju čarobnu knjigu zapišem sve doživljene avanture s tog nezaboravnog putovanja. Ubrzo sam shvatila kako sam nadobudna, jer nije jednostavno ispisati sedamnaest dana putopisa na ruku. Uvijek se nečeg naknadno prisjetiš, pa poželiš dopisati kronološkim redom. A k tome postoji i Word za praktično pisanje, brisanje i spremanje tekstova, hvala nebesima i Microsoftu. Tako je moja čarobna knjiga dobila prenamjenu.


Već sam u svojim ranijim objavama i YouTube videima spomenula kako je po povratku iz Amerike započeo moj intenzivniji duhovni razvoj. Dogodile su se mnoge promjene u mojim dotadašnjim uvjerenjima, znanjima i spoznajama. Saznala sam za mnoge tehnike koje služe za uspješniji svakodnevni život te je jedna od tehnika bila "pisanje Nove priče". Tehnika je zamišljena kao pisanje dnevnika, ali ne prošlih već prije doživljenih događaja, već zapisivanje misli, uvjerenja i osjećanja u konkretno tom sadašnjem trenutku. Što će reći da ako ne zapisujem događaje iz prošlosti, tada se okrećem svjesnom planiranju i kreiranju svoje željene budućnosti. To je za mene, u tom trenutku, bilo nešto potpuno novo. Da sjedim u udobnosti svog doma, a u mislima boravim na točno željenom mjestu u određenom željenom događaju smještenog u bližu budućnost, te da ga u svoju čarobnu knjigu zapisujem "kao" već ostvareno iskustvo u prošlosti. Tehnički gledano, fokusom na željene buduće događaje u našim mislima, počinjemo osjećati emocije u stvarnom vremenu. Što znači da iskustvo misli i proživljenih osjećanja, prilikom zapisivanja u čarobnu knjigu, već pripada prošlosti. Obrnuto-uvrnuto, znam. Ali tko sam ja da sudim zakonima fizike?!


No, da se vratim na poantu pisanja ovog teksta. Jutros sam uz kavu krenula prolistati svoju čarobnu knjižicu, vratit se na njezine prve stranice, podsjetit se gdje sam emocionalno bila prije manje od godine dana i malo je reći da sam se oduševila kad sam pročitala zapis o zahvalnosti koju sam osjećala i zapisala na datum 11.1.19. godine.


U nastavku slijedi prijepis:


"11.1.2019.

Hvala na svakodnevnoj slobodi, hvala što imam mogućnost raditi točno ono što želim, kako želim, kada želim i koliko dugo to želim. Hvala što mi korisne informacije pristižu svakodnevno, što produbljujem spoznaju o sebi samoj, što živim svjesna u sadašnjem trenutku. Hvala na besprijekornom zdravlju moje obitelji. Hvala na mirnim i snenim noćima. Hvala na ugodnom, prostranom i toplom životnom prostoru. Hvala na neograničenom razumijevanju prema svom Egu i Egu drugih ljudi. Hvala na neograničenoj vjeri u dobro, jer znam da je svaki dan savršen, a da je slijedeći još bolji od prethodnog. Hvala što sam naučila dopustiti da stvari jesu kakve jesu i što sam naučila otpustiti sva "moranja" i "trebanja". Hvala što mi ništa ne treba u mojoj fizičkoj realnosti, a ipak svakim danom imam sve više materijalnog u čemu mogu iskustveno uživati te dijeliti s ljudima koje volim.

Hvala na inspiraciji, hvala na akciji. Hvala na beskrajnim mogućnostima! Hvala na emocijama koje me vode kroz svakodnevnicu, pomoću kojih osjećam što želim, a što ne. Hvala na ovoj čarobnoj knjizi u koju mogu zapisivati prekrasno putovanje kojem svjedočim. Moj život je bajka. Volim sebe, volim svoje fizičko tijelo, volim Makija, volim svoju savršenu djecu, volim svoju obitelj, volim svoje prijatelje. Neka se obilje iz moje realnosti pretoči i u njihove. Neka svi blagoslovi kojima svjedočim budu i njihovi. Hvala što sam svjesna da jesam, da imam s kim dijeliti. Hvala što se dijeljenjem naše obilje još više umnaža. Hvala što imam primjere koji mi služe i hvala što sam ja primjer koji služi drugima.

Hvala ♥ "


 

105 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page